Tara Hategului

0
Pret
De la€169
Pret
De la€169
Nume Complet*
Adresa de email*
Cere detalii suplimentare*
Salveaza in wish list

Adding item to wishlist requires an account

1363


De ce sa rezervi prin noi?

 • Fara batai de cap & cel mai bun pret!
 • Suport clienti 24/7
 • Oferte si activitati alese cu grija
 • Asigurare de calatorie gratuita


Ai o intrebare?

Nu ezita sa ne dai un telefon.

0237 213 232

office@dealtravel.ro

5 zile
Disponibilitate: 26-05-2019,04-09-2019
Bucuresti
Tara Hategului

Ţara Haţegului a fost supranumită „Raiul Ardealului”, datorită frumuseţii locurilor. O mulţime de legende s-au păstrat despre oamenii care au stăpânit în trecut ţinutul de la poalele Munţilor Retezat.
Pe lângă atracţiile sale arhicunoscute, Ţara Haţegului îşi aşteaptă oaspeţii, în acest început de sezon turistic, cu câteva trasee special gândite pentru turiştii de toate vârstele. Mai ales copiii vor fi încântaţi să le parcurgă.

Detalii

Plecare - Retur

  Bucuresti – Tara Hategului-Bucuresti

Data plecare

26.05.2019/ 5 zile

04.09.2019 

Pretul include

 • 4 nopți de cazare la Hotel/Pensiune 3*, în zona Hunedoara
 • Mic dejun și cină
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Pretul nu include

 • Asigurarea storno
 • Taxe și cheltuieli personale
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Excursiile opționale EXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF
 • Sarmizegetusa Ulpia Traiana și bisericile de piatră: 20 euro/ persoană - Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 20 LEI/pers;
Itinerariu

Ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord, ora 6.00. Incepem calatoria noastra spre Țara Hațegului, taramul mitic al dacilor. După amiază târziu ne oprim pentru o prima vizita la Manstirea Prislop, unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania, pentru a vizita mormantul parintelui Arsenie Boca. Sosire în zona Hunedoara, cazare si cina la pensiunea/hotelul unde petrecem următoarele 4 nopți.

Ziua 2

Mic dejun. Vizita la Rezervatia de Zimbri Silvut, unul dintre putinele locuri din Romania unde mai puteti vedea zimbri in mediul lor natural. Incepem apoi o drumeție ușoară spre Cascada Lolaia (aproximativ 2 ore) din Muntii Retezat. La întoarcere ne oprim la Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO unde tradițiile vechi se întrepătrund cu obiceiuri noi căpătate de pe urma dezvoltării și modernizării țării. Geoparcul este un teritoriu cu valori naturale şi culturale, un program de dezvoltare durabilă, un brand care propune o călătorie în timp, în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului, o stare de spirit a tuturor celor ce doresc să participe la renaşterea unor comunităţi şi este tărâmul de întâlnire ce îi reuneşte pe toţi cei care se simt ataşaţi de valorile tradiţionale, fie că sunt locuitori reali sau virtuali. Dinozaurii pitici descoperiţi în Ţara Hațegului sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Cina la hotel/pensiune.

Ziua 3

Mic dejun. Vizitam Castelul Corvinilor din Hunedoara, legenda vie a Transilvaniei. Pentru cei atraşi de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european. Ne continuam calatoria spre Deva, pentru a vizita cetatea recent restaurată. Tot in Deva vizitam si Muzeul Civilizației Dacice și Romane, unde putem vedea descoperirile arheologice din munții Orăștiei. Cina la hotel/pensiune.

Ziua 4

Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi (extracost, 20 euro/persoana) la Biserica de la Densuș, un loc fascinant, într-un decor de poveste. Biserica din piatră este una dintre cele mai vechi din ţară. A fost construită pe ruinele unui templu păgân, din vremea dacilor, iar sfinţii pictaţi pe pereţii ei au ochii scoşi. Ne oprim apoi la Peșteana, un sătuc din cadrul comunei Densuș, județul Hunedoara, unde vizitam Muzeul Satului Hațegan, amenajat într-o casă tradițională din lemn, muzeu ce își întâmpină oaspeții dornici să experimenteze poveștile și tradițiile unei lumi rurale pe cale de dispariție. Ajungem apoi Biserica Colt, ce a fost construită la inceputul secolului al XIV-lea, intre anii 1310-1315 şi se remarcă din două elemente deosebite: in primul rând prin amplasarea unui turn peste altar şi apoi prin resturile de pictură murală din interior.Pe pereții bisericii se mai păstrează încă mici porțiuni ale picturii originale. Incă de la inceput, biserica de aici a fost ortodoxă. Cetatea și Biserica de Colț sunt inconjurate de fascinante povestiri și au un mister aparte. Castelul, subiect al romanului „Castelul din Carpați” al lui Jules Verne, avea rol de refugiu, a fost construit in jurul anului 1280. Vizităm apoi situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, primul oraş roman înfiinţat în vremea împăratului Traian. Vizitam apoi Biserica Reformata Sîntamaria Orlea, construita de Familia Candea in anul 1311 in stil roman, celelalte constructii din zona Hategului inspirandu-se mai mult sau mai putin dupa aceasta. Se pot inca observa fragmente de pictura medievala romaneasca si fresce cu caracter bizantin realizate la sfarsitul secolului al XIV-lea. Cina la hotel/pensiune

Ziua 5

Mic dejun. Ne imbarcam pentru a vizita Sarmizegetusa Regia (cea regească), fosta capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. Sarmizegetusa Regia este este considerată „perla” Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina, rezervaţia naturală întinsă pe aproape 40.000 de hectare în Munţii Şureanu. Sarmizegetusa a fost cea mai importantă şi cea mai mare aşezare din istoria Daciei, iar în prezent este unul dintre siturile istorice principale din România. Este, de asemenea, monument UNESCO, alături de alte cinci foste cetăţi dacice din Munţii Orăştiei. Întoarcere în București seara, in functie de conditiile de trafic.

Fotografii

GDPR

 • Ceva

Ceva

Test

Suna acum!
Viziteaza-ne!