Toscana – Cinque Terre

0
Pret
De la€890
Pret
De la€890
Nume Complet*
Adresa de email*
Cere detalii suplimentare*
Salveaza in wish list

Adding item to wishlist requires an account

563


De ce sa rezervi prin noi?

 • Fara batai de cap & cel mai bun pret!
 • Suport clienti 24/7
 • Oferte si activitati alese cu grija
 • Asigurare de calatorie gratuita


Ai o intrebare?

Nu ezita sa ne dai un telefon.

0237 213 232

office@dealtravel.ro

8 zile
Disponibilitate: 24.07.2019,19.08.2019
Bucuresti
Toscana

Poate cea mai frumoasă, variată şi generoasă regiune este Toscana, aflată în centrul ţării, fapt confirmat de milioanele de turişti pe care îi primeşte an de an. Aici găsim un amestec cuprinzător de istorie, artă, mâncare şi vinuri alese, dealuri line dintre care răsare câte o vilă cu pereţi din piatră, înconjurată de lanuri de grâu, sau plantaţii de viţă-de-vie şi măslini, plaje întinse, sate cu case multicolore cocoţate deasupra văilor dar şi oraşe mari cu centre istorice care te întorc în timp.

Detalii

Plecare - Retur

Bucuresti-Florenta-Milano-Bucuresti 

Data plecare

24-07-2019/ 8 zile

19-08-2019

Pretul include

 • Transport cu avionul, zboruri directe, Bucuresti Florenta si retur Milano Bucuresti, compania BLUE AIR
 • Un bagaj de cala de 32 kg si un bagaj de mana
 • 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* in camera standard, astfel: 4 nopti in Florenta, 1 noapte in Lucca, 2 nopti in Genova
 • Transferuri cu autocarul aeroport Florenta hotel Florenta si hotel Genova aeroport Milano
 • Tur de oras pietonal in Florenta cu ghid local (aproximativ 3 ore)
 • Vizite Pisa si Lucca cu ghid local (durata fiecarei vizite cu ghid este de aproximativ o ora)
 • Excursie de o zi la Cinque Terre cu ghid local, (se viziteaza 3 orase)
 • Transport cu trenul (bilet la clasa a II-a) intre La Spezia si orasele din Cinque Terre
 • Tur de oras pietonal in centrul istoric al orasului Genova cu insotitorul de grup
 • Insotitor roman de grup
 • Taxele de aeroport (pot suferi modificari)

Pretul nu include

 • Asigurarea medicala de calatorie (optionala)
 • Cateringul in timpul zborului
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
 • Taxele de oras/ statiune pentru Italia: 4 Euro/ persoana/ noapte (aceste taxe se achita direct la hotel)
 • Excursiile optionale (Siena & San Gimignano, Val DOrcia, Portofino)
 • Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 35 EURO/persoana - se practica in Italia, se achita la sosire prin insotitorul de grup

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

 • 24.07: Otopeni 07:00 - Florenta 08:15 / durata zborului: 2 ore si 15 min
 • 31.07: Milano Malpensa 15:35 - Otopeni 18:50 / durata zborului: 2 ore si 15 min
 • 19.08: Otopeni 10:45 - Florenta 12:00 / durata zborului: 2 ore si 15 min
 • 26.08: Milano Malpensa 15:35 - Otopeni 18:50 / durata zborului: 2 ore si 15 min
Itinerariu

ZIUA 1: BUCURESTI - FLORENTA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00 pentru data de 24.07 si la ora 08:45 pentru data de 19.08, pentru imbarcare pe zborul companiei BLUE AIR spre Florenta. Sosire in Florenta si transfer cu autocarul in oras pentru un tur pietonal de aproximativ 3 ore cu ghid local. Splendidul oras al artelor a fost recunoscut de UNESCO drept Patrimoniu Universal datorita bogatiei si frumusetii monumentelor sale. Incantatorul centru istoric al orasului ne atrage cu numeroasele sale capodopere, in timp ce arhitectura si marmura colorata a catedralelor sale ne amintesc de trecutul sau glorios si rolul pe care l-a jucat in dezvoltarea curentului renascentist, al culturii si artei. In timpul turului pietonal vom avea ocazia sa admiram cateva din cele mai renumite atractii ale orasului, printre care Catedrala Santa Maria del Fiore, acoperita de faimosul dom al lui Brunelleschi, Baptisteriul si simbolul orasului – celebrul pod Ponte Vecchio. Transfer si cazare la Hotel Palazzo Ricasoli 4* sau similar.

ZIUA 2: FLORENTA - ORASUL ARTELOR

Mic dejun la hotel. Florenta este un oras uimitor care are multe de oferit, asadar azi va propunem timp liber pentru explorarea pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup a celor mai renumite monumente ale orasului. Nu ratati o vizita in Piazzale Michelangelo, de unde veti putea admira o frumoasa panorama asupra orasului si a raului Arno. Transportul intre hotel si oras precum si intre obiectivele turistice nu este inclus. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 3: EXCURSIE OPTIONALA LA SIENA SI SAN GIMIGNANO (185 km)

Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala catre doua dintre cele mai frumoase orase medievale ale Toscanei. Aceasta calatorie este un bun prilej pentru a admira si faimoasele coline toscane, unduitoare si fermecatoare, verzi sau galbene, in functie de culturile ce le acopera. Oraselul medieval fortificat San Gimignano evoca imaginea Toscanei medievale mai bine decat oricare alt loc, fiind renumit pentru cele 13 turnuri construite de nobilii rivali in sec al XIII-lea. Siena este unul dintre cele mai sofisticate orase medievale cu o istorie mareata: in sec. XII-XIII Siena era unul dintre cele mai bogate orase ale Europei si era comparabil ca dimensiuni cu Parisul. Piazza del Campo este piata principala a orasului, una dintre cele mai mari piete medievale. In aceasta piata are loc in fiecare an Il Palio di Siena, un concurs ecvestru in care fiecare circumscriptie a orasului are un reprezentant, traditie ce se pastreaza inca din secolul al XIV-lea. Catedrala din Siena este una dintre cele mai renumite din Italia: construita din marmura alba si verde, are gravuri dintre cele mai elaborate, unele fiind realizate chiar de Michelangelo insusi. Intoarcere si cazare la hotel in Florenta.

Ziua 4: EXCURSIE OPTIONALA IN VAL DORCIA: PIENZA, MONTICHIELLO SI BAGNO VIGNONI (280 km)

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in poate cea mai frumoasa zona din Toscana: Val DOrcia. Cu ale sale coline unduitoare, acoperite de cereale sau vita de vie, cu palcuri de chiparosi printre care se ascund case toscane din piatra si sate medievale cocotate pe varful colinelor mai inalte, Val DOrcia este o revelatie la fiecare pas. Fiecare cotitura a drumului ne ofera un peisaj unic, o adevarata incantare estetica. Prima oprire in Val DOrcia este in Montichiello, un incantator satuc medieval ale carui structuri principale au o vechime de 850 de ani. Vom face o plimbare pe stradutele satului dupa care vom pleca spre Pienza, unul dintre cele mai frumoase orase din Val DOrcia, cu o pozitie strategica, pe varful unui deal. De aici putem admira privelistea oferita de colinele toscane. Acest orasel incantator este cunoscut ca orasul ideal al Renasterii si este creatia umanistului Enea Silvio Piccolomini care a devenit mai tarziu Papa Pius al II-lea. El si-a folosit banii si influenta pentru a transforma satul sau natal in ceea ce el considera orasul utopic. Principalele repere ale orasului sunt: catedrala, Palatul Piccolomini, primaria si piata centrala. Strada principala a orasului este plina de magazine in care puteti cumpara si degusta produse locale precum branza peccorino, sunca sau salami, vin si paste. Ultima oprire de azi este in Bagno Vignoni, o mica asezare termala de origine medievala, desi proprietatile apelor sale calde erau cunoscute inca de pe vremea romanilor. Bagno Vignoni este situat pe un deal in Val DOrcia, fiind organizat in jurul unui bazin imens cu apa termala. Ce este diferit in aceasta localitate fata de altele din Toscana este ca in locul pietei centrale gasim o piscina medievala imensa plina cu apa termala. Cladirile din jurul bazinului au fost construite de Bernardo Rosselino in onoarea Papei Pius al II-lea, iar locul era pereferatul lui Lorenzo Magnificul care a petrecut aici aproape un an in 1490. Drumul pelerinilor cunoscut sub numele via Francigena trecea prin apropierea asezarii, iar cronicile atesta faptul ca pelerinii si calatorii care mergeau spre Roma se opreau in Bagno Vignoni pentru a gasi alinare in apele sale termale. Intoarcere si cazare la hotel in Florenta.

Ziua 5: FLORENTA - PISA - LUCCA (110 km)

Mic dejun. Azi vom parasi Florenta pentru a vizita nordul Toscanei, cu doua dintre cele mai reprezentative orase medievale: Pisa si Lucca. Dimineata vom vizita Piata Miracolelor din Pisa, esplanada pe care se afla faimoasele monumente impodobite cu marmura alba: Catedrala, Baptisteriul si turnul inclinat (sec XI- XIII). Poate Pisa nu ar fi fost atat de renumita daca nu ar fi existat turnul inclinat, o adevarata ciudatenie a arhitecturii medievale. Motivul pentru care turnul a inceput sa se incline este unul foarte simplu: greutatea sa era prea mare pentru tipul de sol pe care a fost construit, astfel ca a inceput sa se scufunde. O mica inclinatie a turnului a fost observata chiar in perioada constructiei sale, insa arhitectii au urmat planul initial. In perioada moderna s-au facut eforturi considerabile de consolidare a fundatiei, si intr-adevar privelistea acestui turn care pare ca e pe punctul sa cada este cu adevarat impresionanta. Orasul medieval fortificat Lucca ale carui ziduri dateaza din sec XVI-XVII este o surpriza si un exemplu remarcabil de arhitectura medievala, fiind foarte bine pastrat. In timpul turului pietonal vom vedea Catedrala, una dintre cele mai elaborate cladiri din Toscana, dar si interesanta Piazza Anfiteatro. Transfer si cazare la hotel Best Western Guinigi 4* in Lucca sau similar.

Ziua 6: CINQUE TERRE - GENOVA (185 km)

Mic dejun. Azi vom descoperi unul dintre secretele bine ascunse ale Italiei: Cinque Terre, denumire care se refera la cinci orase deosebit de frumoase construite pe pantele abrupte ale Rivierei Ligurice. Transfer cu autocarul in orasul La Spezia, de unde ne vom continua calatoria cu trenul. Vom vizita azi trei dintre cele mai pitoresti orase din Cinque Terre care ne surpind prin coloristica si modul curajos in care au fost construite pe pantele abrupte. Aceste localitati au fost atestate inca din sec al XI-lea cand apartineau de Republica Maritima Genova si au inceput sa isi spuna Cinque Terre in sec al XV-lea . Nu uitati sa degustati fuctele de mare cand treceti prin aceste orase, sunt specialitatea locala. Intoarcere cu trenul in La Spezia unde ne vom imbarca in autocar pentru transfer la Genova. Sosire in Genova si cazare la hotel Holiday Inn Genoa City 4* sau similar.

Ziua 7: EXCURSIE OPTIONALA LA PORTOFINO (60km) SI TUR PIETONAL GENOVA

Mic dejun. Dimineata, excursie optionala in renumita statiune Portofino, loc renumit inca din vremea romanilor datorita climei sale perfecte. Azi, Portofino este locul de vacanta preferat al celebritatilor din lumea filmului, muzicii sau modei. Intoarcere in Genova unde vom face impreuna cu insotitorul de grup un tur pietonal in centrul istoric al orasului. Genova este numit si La Superba datorita trecutului sau glorios si este locul de nastere al lui Cristofor Columb si unul dintre cele mai importante porturi din Europa. Una dintre cele mai importante atractii turistice din oras este Strade Nuove (strazile noi) care a fost declarata de Unesco Patrimoniu Universal datorita faptului ca este primul exemplu din Europa de planificare si dezvoltare urbana. Cazare la hotel in Genova.

ZIUA 8: GENOVA - MILANO - BUCURESTI (200 km)

Mic dejun. In jurul orei 10:30 transfer la aeroportul Milano Malpensa pentru imbarcare pe zborul companiei BLUE AIR. Decolare din Milano la ora 15:35, sosire in Bucuresti la ora 18:50.

Fotografii

GDPR

 • Ceva

Ceva

Test

Suna acum!
Viziteaza-ne!